Kasap Olaf

Resim1

Resim2

Oyundaki görünümü

Olaf hakkında küçük rehber


Arkadaşlar bildiğiniz gibi hem hasar hem de dayanıklılık bakımından çok güçlü bi karakterdir. Üst koridorda oynarken koridorda uzun süre kalabilir. Ormanda ise çok rahattır. Baskınlarda zorlansa da Q yeteneğini iyi kullanabilenler için ciddi bi zorluk oluşturmaz. Yeteneklerinden başliycam anlatmaya.

Pasif - Başıbozuk Hiddeti: Eksik olan her %1 can değeri için %1 saldırı hızı kazanır. Örneğin canı %50 de ise %50 ek saldırı hızı kazanmış olur. %10 canı kalmışsa eğer %90 saldırı hızına sahip olur.

Q - Balta Fırlat: Baltayı 1000 menzili aşmadığı sürece istediğiniz mesafeye kadar atabilirsiniz ve baltayı tekrar aldığınızda bekleme süresi 4.5 saniye azalır. Balta bir rakibe veya minyona çarptığında yavaşlatıp hasar verir ve içlerinden geçer.

W - Hırçın Saldırı: Kullanıldığında 6 saniye boyunca can çalma ve saldırı hızı kazandırır. Eşyalardan gelen can çalma ve can yenileme etkilerini artırır.

E - Pervasız Vuruş: Kullanıldığında hem hedefe hem de kendisine gerçek hasar verir. Hedef ölürse bedeli geri alır. Düz vuruşlar bekleme süresini 1 saniye düşürür.

R - Ragnarok: Pasif: 10/20/30 zırh ve büyü direnci elde eder.
Aktif: Olaf zayıflatma etkilerine karşı geçici olarak bağışıklık kazanır. 6 saniye boyunca Ragnarok'un pasif yeteneğini kaybeder ve ek saldırı gücü ve 1 saniyeliğine %50/%60/%70 hareket hızı kazanır.

Başlangıçta ve alıp koridorumuza gidiyoruz. Önce Q yeteneğimizi açıyoruz (Q yeteneğinizi mümkün olduğu kadar az kullanmaya çalışın çünkü olaf mana sıkıntısı çeken bi karakterdir). Sonrasında W ve E yeteneklerini açıyoruz. Ben önce W yeteneğini geliştiriyorum çünkü herhangi bi takasa girdiğinizde hem üstün çıkar hem de verdiği can çalma sayesinde rahatlıkla canınızı doldurursunuz ayrıca saldırı hızı sayesinde E yeteneği daha çabuk döner. Sonrasında E yeteneğini geliştiriyorum çünkü üst koridorda karşımıza genelde dayanıklı karakterler gelir. E yeteneğimiz sayesinde can yakabiliriz. Koridor safhasında mümkünse minyona odaklanın ve rakibin size hamle yapmasını bekleyin çünkü rakibin üzerine direk olarak atlayabileceğiniz bi yeteneğiniz olmayacak ve Q yeteneğinizin vereceği yavaşlatma çoğu zaman yeterli olmaz. Ancak rakip size bi hamle yaptığında önce E sonra Q yeteneğini kullanıp sonrasında w açarak rakibe elinizden geldiği kadar vurabilirsiniz ve size yakın olduğu için rakibiniz sizden uzaklaşamaz ayrıca ile teke tek girmek aptallıktır :) Eğer rakibe bi üstünlük kurmuşsanız yine rakibin üzerine gitmek yerine minyonları almaya çalışın ve rakip minyonlara yaklaşırsa cezalandırın. Üsse döndüğünüzde biraz daha dayanıklılık için gibi eşyalar tercih edebilirsiniz ya da gibi hasarınızı artıracak eşyalar alabilirsiniz. Ben genelde tercih ederim. ve 1 "> da alıp koridora dönüyorum. Size tavsiyem önce eşyaları parça parça alın. Mesela Randuin Mahvolmuş kasacaksınız ve karşınızda gibi yetenek gücü kullanan karakterler varsa eşyaları alın. Eğer karşınızda saldırı gücü kullanan bi karakter varsa çizmeyi tercih edersiniz. Sonrasında tek tek tamamlarsınız. Koridor safhası genel olarak böyle geçiyor.

Takım savaşı sırasında herhangi bi savaş esnasında hayaleti açıp rakip taşıyıcılardan birisinin üzerine gidin. Eğer
yakalayabileceğinizden eminseniz ultinizi de açın çünkü Oynarken unutmamanız gereken şey ultisinin pasifi dışında dayanıklılığına katkı sağlayacak bi yeteneği yoktur. Takım savaşında da Ultiniz açık olduğu için bu pasifi kullanamazsınız. rakibe vurabildiği sürece savaşlarda dayanabilir. Saldıracağınız rakibe Q atıp gibi eşyaların aktif özelliklerini de kullanarak rahatlıkla yakalar ve parçalarsınız. Rakip de sizi eritmeye çalışmaktan başka hiç bişey yapamaz.

Almamız gereken eşyalar ise şu şekilde;

çizme için de rakibe göre ikisinden birisini alabilirsiniz. İsterseniz yerine alabilirsiniz. Rakipte yetenek gücü ile hasar veren bi karakter yoksa ruh gömleği yerine ya da alabilirsiniz.

Son olarak sihirdar büyülerini şeklinde kullanıyorum ben. sayesinde ultinizi daha iyi kullanırsınız. Eğer koridoru kazanmak istiyosanız kullanırsınız ama diğer koridorlara yardım etmek isterseniz Kullanabilirsiniz.

Sonuna kadar okuyanlara teşekkür ederim :) Eğer bi eksiğim ya da yanlışım varsa yorum olarak yazarsanız sevinirim. İyi oyunlar, bol galibiyetler :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar